Heb je recent gebruik van een energievergelijker gemaakt? En heb je daardoor een voordelig energiecontract af kunnen sluiten? Goed bezig! De kans bestaat ook nog dat je bij het afsluiten van een dergelijke energiecontract naar een welkomstcadeau gekeken hebt. Dan ben je al helemaal goed bezig geweest. Een welkomstcadeau klinkt erg interessant, maar brengt ook enkele aandachtspunten met zich mee.
Een welkomstcadeau is eigenlijk een marketingmiddel van een energieleverancier. Door een welkomstcadeau aan te bieden, hoopt de leverancier dat je voor één van hun energiecontracten kiest. Weet jij alles over energie vergelijken? Dan weet je al dat leveranciers zich juist met welkomstcadeaus kunnen onderscheiden.
Check goed de voorwaarden
Zo’n welkomstcadeau klinkt wel interessant toch? Een gratis tablet of een waardebon van een webshop is altijd leuk. Het is echter wel van cruciaal belang om goed naar de voorwaarden te kijken. Ben je bij het welkomstcadeau bijvoorbeeld gebonden aan een bepaalde contractduur? In veel gevallen is dat het geval.
Dit betekent dat je bijvoorbeeld 2 of 3 jaar klant moet blijven. Tijdens deze periode kun je dus géén overstap meer maken. Puur als gevolg van het welkomstcadeau dat je in ontvangst hebt mogen nemen. Voordat je een welkomstcadeau in ontvangst neemt, is het dan ook zaak om de voorwaarden heel goed door te nemen.
Kijk naar het grotere plaatje
Is het aan te raden om áltijd voor een energiecontract met welkomstcadeau te kiezen? Nee, zeker niet. Het is vooral van belang dat je naar het totale plaatje blijft kijken. Kijk dus goed naar de energieleverancier, bijvoorbeeld Oxxio, en naar de tarieven. Ook is het belangrijk om naar het soort stroom te kijken; is het een contract voor grijze stroom of voor groene stroom?
Laat je niet direct verleiden door een welkomstcadeau. Zo’n cadeau lijkt op het eerste oog interessant, maar voor niets gaat de zon op. Dat is ook het geval bij de energieleveranciers. Zij maken op een slimme manier gebruik van de welkomstcadeaus, dus blijf altijd je eigen onderzoek doen. Dáármee maak je uiteindelijk de juiste keuze voor een nieuw energiecontract.